23
Gillar WorkNorway.se!

Nöje

Norsk brunost trendar på Twitter!

Norsk brunost trendar på Twitter!

Publicerad 19 June kl 14:29

Den amerikanska författarens förtjusning i den norska matkulturen spred sig som en löpeld över Twitter. Kanske är det hennes fantastiska sätt att pricka in det riktigt norska med hennes artikel i The New Yorker eller så delar helt enkelt många, precis som vi, hennes glädje i brunost.

 

I Rebecca Dinersteins artikel skriver hon om sin tid i den lilla byn Leknes i Norge där hon tillbringade ett år för att skriva sin senaste roman. Här fick hon uppleva Norges och norrmännens goda sidor och egenheter. Bland annat norrmännens relation till fisk.

 

It’s frightening to tell a Norwegian while she hacks up cod filet that you don’t eat fish. It’s blasphemous, and inconvenient. It’s a gluten allergy in Italy.”

 

Hon upptäckte tidigt hur den norska kulturen präglas av sitt fiske och den svunna tiden som ett av vikingarnas land. Men artikeln genomsyras av det hon faktiskt inte bara tyckte om utan älskade, även om amerikanen lyckligt ovetande lyckades trilla över sin första bit brunost.

 

”I purchased my first block of brown cheese by accident soon after arriving, expecting it to be white or orange when I unwrapped it, as cheese always had been.”

 

Norska Dagbladet skriver om hur amerikanerna hyllar den norska matkulturen, och kanske är det just så att brunosten är ett av de största norska matkultursarven de har.

 

 

 

Text: Carin Stegen

Kommentarer

Arbeidsgiver Skapa konto Återfå lösenord
Logga in som arbeidsgiver