91
Gillar WorkNorway.se!

Allmänt

Bli mer energisk!

Bli mer energisk!

Publicerad 16 May kl 13:35

Många lider av brist på energi och ständigt trötthet. Detta är väldigt jobbigt och kan förstöra tillvaron för vem som helst. Jag tänkte dela med mig av lite saker jag själv tycker är viktigt för att få ut mer energi och ta sig igenom dagen med ett leende på läpparna och ett alert humör.
 
Kost är väldigt viktigt. Ät mycket grönsaker för att få energi och försök att äta mindre måltider oftare istället för att sleva i dig enorma mängder till lunch. Vi har ju alla hört talas om uttrycket ”matkoma”. För min del försöker jag att vara aktiv och röra på mig lite då och då för att hålla blodet flytande i kroppen. När jag tar rast går jag ut en stund för att få dagsljus. Artificiellt ljus blir man betydligt snabbare trött av.
 
Älska det du gör för att hålla motivationen uppe. Få nya erfarenheter, testa nya saker och lev livet till fullo. Släpp alla onödiga tankar och umgås med folk du älskar. Även på jobbet är det ju inte enbart dina kollegor, utan folk du faktiskt kan få en god relation till. Prata och umgås med människor som får dig att må bra. Visst är kost och motion en viktig faktor i det hela men fokuserar du inte på hur du mår mentalt kan du bli seg och deppig.

Kommentarer

Arbeidsgiver Skapa konto Återfå lösenord
Logga in som arbeidsgiver