70
Gillar WorkNorway.se!

Allmänt

8 anledningar att flytta till Norge!

8 anledningar att flytta till Norge!

Publicerad 13 May kl 12:13

Nu är det dags att packa väskan och flytta till Norge! Är du fortfarande inte övertygad? Då ska du läsa vidare där vi listar 8 anledningar för att jobba och bo i Norge.

 

1. I Norge finns det en lag som säger att 40% av cheferna i den offentliga sektorn måste vara kvinnor, jämställdhet FTW!

 

2. Norge är världens bästa land att bo i, enligt brittiska Legatum Institutes undersökning. Du är tryggast, friskast, smartast, nöjdast och mest fri om du bor i Norge.

 

3. Norge är världens bästa land för Mammor. I Rädda Barnens rapport har man kollat på mammornas hälsa, småbarnens hälsa, mammans utbildning, ekonomiska villkor och politiskt deltagande.

 

4. Norge är också bäst i världen på elbilar. Nu är över 1 procent av norska personbilar eldrivna, bättre miljö och inga äckliga avgaser!

 

5. Antalet arbetslösa är hälften så stort som i Sverige där Norge ligger på 4,1% och Sverige på 8%, enligt SSBoch SCB.

 

6. Norrmännens BNP är dessutom högre än det svenska. Norges BNP per capita ligger på 613 366 NOK är medan Sverige ligger på 403 000 SEK, under 2014.

 

7. Norska låter otroligt roligt, som om de aldrig är arga utan glada mest hela tiden. Perfekt om du är trött på din sura och bittra chef hemma i Sverige!

 

8. Genomsnittslönen i Norge ligger på 42 300 NOK under 2014, nästan dubbelt så mycket som Sveriges!

 

 

Text: Carin Stegen

Kommentarer

Arbeidsgiver Skapa konto Återfå lösenord
Logga in som arbeidsgiver