70
Gillar WorkNorway.se!

Vad händer i Norge idag? Läs våra dagsfärska nyheter

Norge är nästan ett lika stort land som Sverige, där händer det mycket.

Kultur

Nu blir hemmapoker lagligt i Norge

Nu blir hemmapoker lagligt i Norge

Publicerad 12 June kl 08:20

Hemmapoker blir lagligt i Norge. Det ska alltså bli tillåtet att spela poker om pengar i norska hem vilket tidigare varit förbjudet. Kulturminister Thorhild Widvey (H) öppnar för privata pokerpartier med 5000 kronor som ..

Kultur

Så hyllades den norska kungafamiljen

Så hyllades den norska kungafamiljen

Publicerad 22 May kl 14:00

Hela Norge jublade under den norska nationaldagen där kungafamiljen visade upp sig i sina folkdräkter på landets nationaldag. Kungafamiljen med kronprins Haakon, 40, och kronprinsessan Mette-Marit, 40, i spetsen tillsammans ..

Kultur

 Norge firade 200 år med egen grundlag

Norge firade 200 år med egen grundlag

Publicerad 22 May kl 13:55

I Norge firas nationaldagen den 17 maj med pompa och ståt. En anledning till det extra firande är att det är 200 år sedan den norska grundlagen undertecknades.   Fabian Stang som är borgmästare i Oslo o..

Kultur

Dalai Lama besöker Norge

Dalai Lama besöker Norge

Publicerad 8 May kl 10:54

Tibets andlige ledare Dalai Lama var på kort besök i Norge nu i veckan och landade igår morse. Han möttes på flygplatsen av företrädare för den indiska ambassaden samt för arrangörskommitt&eacut..

Kultur

Academia växer i Norge

Academia växer i Norge

Publicerad 23 April kl 06:16

Den svenska friskolejätten Academia växer i Norge. Academia är Sverige största friskole- och förskolekoncern som ägs av riskkapitalbolaget. Nu köper de en norsk förskolekedja med 75 förskolor. De..

Kultur

Håll koll på Norges tidningar

Håll koll på Norges tidningar

Publicerad 5 June kl 07:26

Självklart läser man tidningar inte minst i Norge! WorkNorway ger dig tips på grannlandets bästa tidningar som kan läsas på internet eller i tryckt upplaga. Sätt dig med en kopp kaffe och hugg in!   ..

Kultur

Sevärdheter i Bergen

Sevärdheter i Bergen

Publicerad 5 March kl 15:12

Bergen är Norges andra största stad och har liksom Oslo en hel del att upptäcka oavsett om man bor här eller är här på kort besök. Bergen är en internationell stad full av tradition och historia samt e..

Kultur

Norges kung

Norges kung

Publicerad 7 February kl 10:13

  Harald V som är född den 21 februari 1937 är Norges kung. Han är son till dåvarande kronprins Olav och prinsessan Märtha av Sverige och är kung av Norge sedan den 17 januari 1991. Harald är den f..

Kultur

Drammen

Drammen

Publicerad 1 February kl 08:08

  Drammen är en industristad i Buskerud län, Norge med ett invånarantal på cirka 150 000 som gör Drammen till Norges sjätte största tätort. Ingen stad i Norge har fått så många u..

Kultur

Fredrikstad

Fredrikstad

Publicerad 29 January kl 11:58

Fredrikstad är en stad i Østfold län, Norge ingående i tätorten Fredrikstad/Sarpsborg. Staden grundades 1567 av kung Fredrik II och etablerades som kommun den 1 januari 1838. Fredrikstad gränsar floden Glomma d&..

  1  2  3  Nästa »  Sista » 
Arbeidsgiver Skapa konto Återfå lösenord
Logga in som arbeidsgiver