36
Gillar WorkNorway.se!

Nöje

Den bästa skidåkningen får du i Norge!

Den bästa skidåkningen får du i Norge!

Publicerad 29 January kl 14:44

Nu när julledigheten sedan länge är över och det nya året har firats klart är det dags att boka in något nytt och roligt i kalendern. En skidresa sitter aldrig fel och varför inte låta resan gå till Norge i år? De är inte bara gladare utan har också högre berg och bättre backar än i vårt avlånga land, så är ju Norge lite närmare än alperna också.

 

Norge bjuder på flera fantastiska skidorter med karaktär. Alltifrån Oslos vinterpark där du kan kombinera skidåkningen med storstadslivet till Skandinaviens motsvarighet till Europeiska Alperna, Hemsedal.

 

Är du sugen på en skidsemester i Norge finns det flera resebyråer i Sverige du kan vända dig till, om inte annat är google din bästa vän. Nedan har vi listat några av de mest populära skidorterna.

 

Oslo

 

I Oslos vinterpark får du det bästa av två världar, alpinskidåkning samtidigt som du har närheten till storstaden. Här finner du, som nybörjare eller proffs, en fantastisk park med utmaningar för snowboardåkaren som för den skidvane.

 

Oppdal

 

En ibland bortglömd guldklimp i centrala Norge. Den ideala skidorten för familjen med en hög snögaranti. De sammanlagda 39 pisterna och 18 liftarna, fördelade över fyra olika toppar, ger dig den perfekta blandningen av allt en skidort har att erbjuda.

 

 

Trysil

 

I Norges största skidanläggning finner du allt för hela familjen. Trysils fyra sammanhängande skidområden, alla med sin egen unika touch, erbjuder fantastisk åkning för så väl ovana som avancerade åkare. Hela skidanläggningen har totalt 32 liftar, 68 backar och 75 km pist. Hyr en stuga eller ta in på ett av hotellen, valet är ditt!

 

Hemsedal

 

En av de mest populära och största skidorterna i Norge. Med 24 liftar, 51 nedfarter och snö säkert från november till maj bjuder Hemsedal på en härlig semester, för liten som stor. Vill du utöka din upplevelse kan du här också testa off-pist åkning, snöskoter, isklättring och mycket mer.

 

 

Hafjell

 

Denna skidort bjuder på en häftig alpin upplevlse. Som tidigare värd för OS 1994 kan du nyttja fantastisk åkning ända från toppen. Hafjells parkanläggning är i internationell klass och orten är också lättillgänglig med 15 km till Lillehammer. Det kan helt enkelt inte bli bättre.

 

 

Text: Carin Stegen

Kommentarer

Arbeidsgiver Skapa konto Återfå lösenord
Logga in som arbeidsgiver