70
Gillar WorkNorway.se!

Nöje

Det är här det händer i vår

Det är här det händer i vår

Publicerad 9 March kl 15:36

Nu är äntligen våren här och det finns mycket att roa sig med i Norge. Kanske vill du uppleva Norges fantastiska natur eller roa dig på några av de evenemang som händer på sina platser under våren.  Kanske känner du mest för att ge dig ut  på det norska nattlivet men varför inte göra något lite annorlunda en helg? WorkNorway har letat fram några tips på kommande event, här finns något för alla.

 

 

Borealis festivalen

Borealis är en festival för experimentell musik. En plats för att hylla den musik som vanligtvis faller mellan stolarna. Genom att föra samman nya musikaliska experiment från Bergen och världen ger Borealis Festivalen dig en fantastisk musikalisk upplevelse. Festivalen pågår under fem dagar och tar över konstgallerier, konserthus och lagerlokaler med konserter, installationer, forum och filmer. Borealis går av stapeln den 11-15 mars i Bergen, läs mer på www.borealisfestival.no

 

 

VM i torskfiske

Vill du uppleva någonting annorlunda? Varför inte ta en titt på världsmästerskapen i torskfiske som arrangeras i Nord-Norge, Lofoten, den 20-21 mars. Sportfiskare från hela världen tar sig dit för att tävla om den största fisken. Läs mer på http://www.vmiskreifiske.no/.

 

 

Holmenkollens skifestival

Världens största skidfest äger rum den 13-15 mars i Holmenkollen i Oslo och är uppdelat i olika arrangemang som del av FIS World Cup i hopp, kombination och längdskidåkning. Läs mer på http://skifest.no/.

 

 

Birkebeinerrennet

Upplev den norska motsvarigheten till Vasaloppet den 21 mars. Birkebeinerrennet är ett världens äldsta och mest utmanande längskidåkningslopp på långdistans, 54 km, mellan Lillehammer och Rena. Loppet arrangeras i år för 77:e gången och är en tradition till minne av en resa som gjordes år 1206 av en grupp Birkebeineranhängare som räddade den då 1 år gamla tronarvingen Håkon Håkansson. Alla tävlanden bär en 3,5 kg tung ryggsäck hela loppet som symboliserar barnets vikt. Läs mer på http://www.birkebeiner.no/no/.

 

Infernofestivalen

Den 1-4 april kan du roa dig på Oslos metallfestival Inferno. För 15:e året i rad arrangeras festivalen och många artister kommer att medverka såsom Dødheimsgard, Sargeist, Deathcult (CH), Heamophagus, Ade, Crescent och många fler. Läs mer på www.infernofestival.no.

 

Samisk påskefestival, Karasjok och Kautokeino

Om metallfestivalen inte faller i smaken så kan kanske ett besök på den största samiska kulturfestivalen i Norge – den samiska påskfestivalen den 1-4 april. Festivalen har självklart traditionsenliga religiösa inslag  med konserter, teater och utställningar. Två av de stora höjdpunkterna under festivalen är Samernas Grand Prix och Renkapplöpningen. Läs mer på http://www.samieasterfestival.com/.

 

 

 

Text: Carin Stegen

Kommentarer

Arbeidsgiver Skapa konto Återfå lösenord
Logga in som arbeidsgiver