70
Gillar WorkNorway.se!

Nöje

Typiskt norskt

Typiskt norskt

Publicerad 4 June kl 22:31

Alla har vi våra egenheter, vanor och guilty pleassures, även våra kära grannar i Norge. Vi har listat några väldigt typiskt norska kännetecknen, vanorn och egenheter.

 

Brunost

Norrmännens förkärlek till detta kladdiga pålägg likt messmör är mycket märklig och speciell. Men vi har ju vår kaviar istället.

 

17 maj

Norges nationaldagsfirande överträffar vårt svenska med hästlängder! Galna norrmänn som springer på gatorna viftandes den blå-vit-röda flaggan och sjunger likt en fotbollsklack är kanske något vi borde anamma.

 

Pinnekøtt – Smalahove

På tal om märkliga matvanor. Något väldigt norskt är just pinnekøtt (pinnkött) som vanligtvis äts under julen och smalahove (fårhuvud), smaken är som baken.

 

Gå på tur

Gå på tur? Gå på ski? Allt blir roligare på norska. En vandring eller en runda på längdskidor låter ju betydligt mer ansträngande en dessa två trevliga uttryck.

 

Lusekofta

Inte går det väl an att ha en lista om Norge utan den kära lusekoftan. Det fantastiskt tidlösa plagg värmer våra norska grannar i vintermörkret. Nu har koftan utvecklats och blivit än mer modern, kanske dags att själv införskaffa sig en goding?

 

Lax

Norrmänn och deras fisk är lite som bamse och hans honung, det går inte att ha den ena utan den andra.

 

 

 

Text: Carin Stegen

Kommentarer

Arbeidsgiver Skapa konto Återfå lösenord
Logga in som arbeidsgiver